AİLE & YAŞAMŞarapta kullanılamayan sofralık üzüm! Kalbe iyi geliyor, şeker yok! Cildi pürüzsüz hale getiriyor! Haberi okurken bir hususa dikkat!

Çünkü biliyoruz ki bıçağı kasap kullandığında hayvan keser, doktor kullandığında şifa dağıtır…

Ameller niyetlere göredir…

Nimet nimettir, kullanıldığı alana göre haramlığı helalliği değişir…

Bu açıdan tüm üzüm türleri helal yollardan tüketildiğinde mesele kalmaz!

Bu sebeple, bu haberi okurken ve de değerlendirirken bu objektiften bakmanızı rica ediyoruz.

***

Gelelim habere…

Cimin Üzümü…

Sofralık üzüm, şarapta Kullanılamıyor…

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yetişen meşhur Cimin üzümünde hasat başladı.

Bu yıl düşük verim yaşansa da sofralık olarak tercih edilen üzüm, şarap yapımına uygun olmamasıyla biliniyor.

Üreticiler, geçmiş yıllara oranla düşük olduğunu ifade etti.

Üreticiler, rekoltenin azalmasının fiyatlara da yansıdığını belirterek, tüketicilerin üzümü daha yüksek fiyattan almak zorunda kaldığını dile getirdi.

Yıllardır Cimin üzümü yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Erzincanlı üretici Mehmet Canbaba, ürünün yalnızca sofralık olarak değerlendirildiğini vurguladı.

Canbaba, “Cimin üzümünden şarap olmaz. Bu üzüm sadece sofralık olarak tüketilir ve bu özelliğiyle diğer üzüm çeşitlerinden ayrılır. Erzincan’da yetiştirdiğimiz Cimin Üzümü’nü birçok ile göndererek ilimize önemli ekonomik katkı sağlıyoruz.” dedi.

Bölge halkının önemli bir geçim kaynağı olan Cimin üzümünün, bu yıl düşük verime rağmen pazar payını koruyor.Şarapta kullanılamayan sofralık üzüm! Kalbe iyi geliyor, şeker yok! Cildi pürüzsüz hale getiriyor! Haberi okurken bir hususa dikkat!

CİMİN ÜZÜMÜ NEDİR?

Kendine has eşsiz tadıyla şifa kaynağı olan Erzincan’ın Üzümlü İlçesi, Karakaya Beldesi ve civarında yetişen Erzincan Cimin Üzümü, 2001 yılında Üzümlü Belediyesi’nin Türk Patent Enstitüsü’ne müracaatı ile dünyanın ilk ve tek patentli üzümü olmuştur.

  • Kendine has eşsiz tadı ve sıfıra yakın şeker oranıyla sofralık olarak talep görmekte olan Cimin Üzümü’nün mayhoş bir tadı bulunmaktadır.
  • Sağlık açısından da oldukça faydalı olan Cimin Üzümü, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kansızlık ve karaciğer hastalıkları için derde derman niteliğindedir, böbreğin fonksiyonel özelliklerini arttırır.
  • Vücuttaki yağların erimesinde çok etkilidir, kanın temizlenmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir.
  • Kalp ve damar sisteminin daha düzenli şekilde çalışmasını sağlar, mikrop ve virüslere karşı daha dirençli bir vücut olmasına yardımcı olur, bağırsak iltihaplanmasına deva gibidir çalışmasına yardımcı olur.
  • Cildin daha pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlar.
  • Kireçlenme ve alerji için kalkan vazifesi görür.
  • Aynı zamanda damar sertliği için de tavsiye edebileceğimiz bir besindir.
Başa dön tuşu